РЕСТОРАН

13.01.2013 00:52

 

  • Зустріч молодих з батьками. Дружби разом з дружками шикуються попарно за нареченими і йдуть з ними до залу (чи до іншого місця зустрічі), де їх зустрічають батьки. Активної ролі в цьому моменті вони не відіграють. В деяких звичаєвих варіантах перший дружба заводить молодят за хустинку до залу.
  • Дружби допомагають молодим, коли гості їх вітають. Коли гості починають вітати молодят і дарувати їм гроші, квіти та речові подарунки – дружби знаходяться по обидва боки від них. Дружба, котрий знаходиться біля нареченої – забирає квіти, котрі їй подарували гості, щоб вона не стояла з величезним оберемком і не заглядала – «хто ж там мене вітає», і ставить їх у воду чи віддає офіціантам. Інший дружба забирає у нареченого пакунки, які подарували йому гості, і акуратно складає їх десь поряд. В цей момент дуже важливо не заважати працювати відео оператору і не бігати з квітами перед камерою затуляючи собою і гостей, котрі вітають молодих, і самих молодих.
  •  Дружки вішають букетики (бутоньєрки) гостям . Гостям, котрі вже привітали молоде подружжя, дружки чіпають букетики (бутоньєрки). За традицією гості дають їм за це гроші. Чіпляючи букетики, потрібно розмістити потік гостей таким чином, щоб вони не проходили повз оператора. Для цього дружці варто стати з протилежної сторони стола від оператора.
  • Вітання молодят. Дружби та дружки вітають наречених останніми.
  • Дружки допомагають нареченій поправити макіяж. Після того, як наречених привітала та перецілувала енна кількість гостей, макіяж нареченої сильно постраждав, а наречений теж стоїть весь у помаді. Тому дружки допомагають нареченій дуже швидко поправити зовнішній вигляд, а нареченому вологими серветками знімають з обличчя сліди палких вітань гостей.
  • Дружби і дружки постійно біля молодих. Як і самі наречені, дружби з дружками, під час застільного періоду, завжди знаходяться за столом. Під час танцювальних періодів дружби з дружками та нареченими постійно знаходяться на танцювальному майданчику. Не обов’язково танцювати усі танці підряд, але присутніми на танцювальному майданчику повинні бути завжди.
  • Дружки та дружби допомагають нареченим підготуватися до першого танцю. По закінченню першого застілля традиційно відбувається перший танець молодого подружжя. Зараз цей момент оформляють по-різному. Хтось ще й досі викладає серце з квітів, а хтось уже робить це з пелюстків троянд. Часом встановлюють «холодні фонтани» чи свічки по колу, а хтось замовляє кулю-сюрприз чи ще якусь несподіванку. Якщо на весіллі немає ведучого, дружби з дружками повністю беруть на себе відповідальність з організації цього моменту в залі. Вони контролюють присутність і функціональність всіх, задуманих нареченими, елементів оформлення першого танцю. І узгоджують з оператором.
  • Дружби та дружки активні організатори чи учасники всіх конкурсів та розваг. Коли на весіллі немає ведучого, ініціатором та організатором конкурсів та розваг виступають дружби з дружками. Тому їм заздалегідь потрібно підготувати конкурси і весь необхідний для цього реквізит. Якщо ведучий на весіллі є – дружби і дружки стають його активними помічниками в організації конкурсів та їх активними учасниками.
  • Дружки допомагають свекрусі зняти вельон (фату). Коли наступає час знімання з нареченої вельона (фати) і зав’язування хустини, дружки активно допомагають у цьому процесі. В переважній більшості звичаїв вельон (фату) знімає свекруха. Але вона, як правило, в цей момент дуже хвилюється, тому дружки їй активно допомагають. Робити це потрібно дуже швидко і обережно. Поки свекруха пробує зав’язати нареченій хустину, дружки чіпають у вельон (фату) дві гренадлі і віддають вельон (фату) нареченій у руки.
  • Дружби і дружки утримуються від зловживання алкоголем. Протягом усього весілля, аж до церемонії знімання вельона (фати) дружби й дружки дуже обережно поводяться з алкоголем. Адже догодивши собі ним у цей день, ви ризикуєте не тільки зіпсувати нареченим весілля, а й потрапити до весільного відеофільму обличчям в салаті. А це відео зберігається дуже довго…