Топ-10 подарунків на весілля

21.01.2013 16:09

«Що подарувати нареченим?» - ось головний головний біль гостей, запрошених на торжество. Ми склали «гарячу десятку» подарунків, які завжди будуть доречними.

1. Антикваріат

Якщо ви добре знайомі із смаками і домашнім інтер'єром молодожонів, антикварний виріб стане шикарним подарунком. Лише відразу умовимося, що під антикваріатом ми розуміємо щось вишуканіше, а не банальний іржавий канделябр. Скажімо, витончена лампа буде актуальною, лише не забудьте при врученні побажати закоханим світлого майбутнього. Новоспечену сім'ю можна також ощасливити, подарувавши їм фактурну скриню, декоровану під стиль їх будинку. Особливо ця ідея припаде до душі романтичній нареченій, яка зможе зберігати в старовинній скриньці своє весільне плаття.

2. Картини і інші витвори мистецтва
Хороша картина або альбом репродукцій талановитого художника, дивовижна ваза або статуетка - все це чудові презенти на весілля інтелектуалам. Але тут теж важливо не впадати в крайнощі і орієнтуватися на смаки молодожонів.

3. Ювелірні вироби і інші парні подарунки
Вдалою є ідея подарувати женихові і нареченій парні прикраси. Наприклад, брошка і запонки, виконані в єдиному стилі, виглядатимуть не лише солідно, але і романтично.
Якщо ж майбутнє подружжя віддають перевагу чомусь душевному (а ви до того ж обмежені в засобах), придумайте незвичайний подарунок з романтичним ухилом. Наприклад, замовте у handmade-дизайнера унікальні футболки для закоханих: один сюжет на двох підкреслить, що жених і наречена віднині стали одним цілим.

4. Індивідуальні подарунки
Молодожони - дуже близькі вам люди? В такому разі немає нічого поганого в тому, аби порушити негласну традицію загальних подарунків. Якщо ви точно знаєте, що наречена сходить з розуму від повної збірки «Сексу у великому місті» на дисках, а жених мріє збагатити свою барну колекцію хорошим шотландським віскі, виконайте їх бажання! Пам'ятайте, весілля - це свято народження нової сім'ї. Тому, купуючи окремі подарунки для чоловіка і жінки, подаруйте що-небудь символічне їм обом, хоч набір для солі і перцю.

5. Постільна білизна або скатерть
Здавалося б, такий подарунок віддає міщанством, проте і в цій області можна відшукати справжні витвори мистецтва. Купивши елегантну шовкову скатерть або атласну постільну білизну, ви не помилитеся: зайвим ваш презент вже точно не виявиться. Проте, постільна білизна вважається дуже особистим подарунком і дарувати її краще близьким родичам або найближчим друзям. Незайвим також буде попередньо уточнити у нареченої розміри білизни, аби не помилитися, купивши непідходящу річ.

6. Посуд
Вважаєте сервізи «бабусиним» подарунком? Абсолютно марно. Сьогодні асортимент посуду настільки всілякий, що можна догодити найвимогливішому смаку. Виберіть оригінальний дизайнерський сервіз, який перетворить кожну вечерю на незвичайно стильний і приємний захід. Тоді молодожонам вже точно не захочеться закидати його на антресолі або передаровувати.

Посуд також відноситься до дуже особистих подарунків. Уточніть в переліку небажаних подарунків, може їм зовсім не потрібний такий подарунок, навіть найоригінальніший. Проте, від дорогих колекційних наборів фарфору і столових приладів навряд чи хтось відмовиться.

7. Побутова техніка
Мабуть, самий практичний подарунок для раціональних пар. Якщо ви зупинилися на цьому варіанті, пам'ятайте про два моменти: по-перше, техніка має бути якісною і надійною, а по-друге, важливо уникнути повторів. Адже ви не бажаєте молодій дружині провести першу шлюбну ніч в роздумах, куди ж дівати чотири кухонні комбайни? Тому звіртеся із списком подарунків, а також уточніть - може посудомийна машина якоїсь певної моделі і габаритів - це саме те, про що мріють молодожони.

8. Гроші
Страх повторитися - це одна з причин, по якій багато гостей вважають найкращим весільним подарунком гроші. Щасливі молодожони з ними не сперечаються. Але і до вручення «коштовних паперів» потрібно підходити творчо. Наприклад, дарувати гроші у фотоальбомі, супроводжуючи купюри різної вартості дотепними підписами.

Інша дотепна ідея - оживити метафору «довгого рубля»: склеїти один з одним декілька дрібних купюр, аби вийшла довга грошова стрічка. А ще можна замість грошей вручити молодожонам невеликий золотий злиток у витонченій упаковці - прагматично, але небанально.

9. Сертифікати подарунків
Відмінною альтернативою грошам стане сертифікат подарунку. Залишилося вирішити, що це буде: карта на послуги салону краси, покупку меблів або на відвідини суші-бару? А може карта для оплати курсів англійського або екстремальних пригод на зразок стрибка з парашутом? Вибір, як бачите, досить широкий.

10. Нематеріальні подарунки
Але не грошима єдиними, як кажуть... Можна подарувати закоханим дивні враження. Це може бути путівка для двох на відпочинок (тут знадобиться попередня домовленість з женихом і нареченою) або незабутній річковий круїз. А можливо, ви захочете назвати зірку на честь двох людей, що знайшли своє щастя?

Вибираючи оригінальні подарунки для друзів і родичів, що вирішили зв'язати себе узами шлюбу, подумайте про те, що б їм дійсно хотілося отримати на весілля. А ще краще, натякніть їм на створення переліку бажаних подарунків - тоді всім гостям буде простіше порадувати молоду пару.